מנהלת תוכנית "מתחילים את השינוי בצלחת" של חיים וסביבה ותחום החינוך בעמותת אנימלס. הייתה חלק מצוות המקימות של פרויקט אתגר 22 ובעלת ניסיון בפיתוח תכנים חינוכיים וניהול פרויקטים. בעלת תואר ראשון במדעי הרוח והחברה של האוניברסיטה הפתוחה. חובבת למידה וקריאה מושבעת.
טל ליבנהמנהלת התוכניתמנהל תחום מדיניות סביבה ומזון ב"חיים וסביבה" ובעמותת אנימלס. מרצה, מנחה סדנאות ומפתח תוכן מזה עשרים שנה בתחומי סביבה, דמוקרטיה וזכויות בעלי חיים, במסגרות שונות בהן השתלמויות של משרד החינוך ובמוסדות להכשרת מורים כחלק מתוכנית "לחלוק את העולם" בשיתוף המשרד להגנת הסביבה; המרכזים לאזרחות ודמוקרטיה; בינ"ה; החברה להגנת הטבע ועוד.
עומר גינזבורגמרצה קבוצות בוגריםעיתונאית וכתבת, מדריכה ילדים ונוער בנושאי קיימות ובעלי חיים מזה מספר שנים ופעילה חברתית בנושאים אלו, בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ויחסים בינלאומיים ותואר שני ביחסים בינלאומיים.
לורן סגל כהןמרצהמורה להיסטוריה בתיכון עם ותק של עשר שנים, בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה והיסטוריה, תואר שני במגדר ותעודת הוראה בהיסטוריה.
אור פלגמרצהמורה לספרות בחטיבת ביניים ותיכון עם נסיון של למעלה מעשר שנים בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד, ומאמן טניס. בעל תואר שני בפילוסופיה עם התמחות באתיקה, ותואר ראשון בפילוסופיה וספרות השוואתית. מתנדב שנים ארוכות למען הסביבה ובעלי החיים.
רובי שלוסרמרצהב-6 שנים האחרונות אלה משלבת את הנושא שהכי בוער בה – סביבה, טבע והזנה דרך חינוך והעברת הידע הלאה. היא מאמינה שחינוך מגיל צעיר לערכים של אהבה וחיבור למקורות שלנו יכול לרפא את העולם ולכן כל כך חשוב לה לחבר בין ילדים ומבוגרים לאמת הזו שהטבע הוא הבית של כולנו והתפקיד שלנו הוא להגן, לכבד ולשמור עליו.
אלה לוימרצהבוגרת תואר ראשון בלימודי סביבה וכימיה מהאוניברסיטה העברית, ובעלת תעודת הוראה במדעים. חיה את הערכים הירוקים שלי ביום־יום – מקמפסטת, ממחזרת, משתמשת מחדש, מצמצמת צריכה ורוכשת יד שנייה.
טל שטרןמרצהמפתחת תוכנה בחברת הייטק בינלאומית, מתנדבת ותיקה בתוכנית ״מתחילים את השינוי בצלחת״. חשוב לה להתנדב במסגרת שפותחת לילדים צוהר לקשר ההדוק בין הבחירה שלנו מה לאכול לבין הסיכוי של כולנו לעתיד טוב יותר בכדור הארץ.
גיליה ברמרצהבוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה, אוהב אנשים, טבע, וסקרנות של ילדים. מאמין גדול שאפשר להפוך את העולם לטוב יותר ושלדבר עם ילדים זה אחלה דרך להגשמת המטרה הזו.
ליאור חןמרצה
אודות
תזונה בת-קיימא היא אחד הפתרונות המבטיחים ביותר להתמודדות עם שינויי האקלים ועם המשבר הסביבתי.
אנו ב"מתחילים את השינוי בצלחת" מציעים תכנית חינוכית-חווייתית המתמקדת בהשפעה של ייצור המזון שלנו על כדור הארץ, ובדרכים בהן כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לקחת חלק בתיקון, באמצעות שילוב של יותר מזונות בריאים מהצומח בתפריט שלנו, בהתאם להמלצות התזונה הלאומיות.
במפגשים חווייתיים הכוללים למידה אינטראקטיבית, דיונים מונחים והתנסות משותפת בטעמים חדשים, אנו פוגשים מדי שנה מעל 15,000 תלמידים, אנשי חינוך, הורים, סטודנטים וקהלים רבים נוספים ברחבי הארץ.
יחד, אנו לומדים באמצעות כל החושים כיצד אפשר לקחת חלק פעיל בשינוי סביבתי, כבר מהארוחה הבאה.
התוכנית מופעלת מטעם "חיים וסביבה" ארגון-הגג של ארגוני הסביבה בישראל ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות.
הכירו אותנו
התזונאיות שלנו
תזונאית קלינית ומדריכת הורים, בעלת תואר BSC בתזונה ממכללת תל חי, מנהלת את מכבי אקטיבי ברחובות, מרפאה רב תחומית בקופת חולים מכבי לטיפול בילדים ונוער עם עודף משקל. בעבר תזונאית אחראית מערך המזון במטבח ביה"ח וולפסון. מתמחה בין השאר בתזונת ילדים והשמנת יתר בקרב ילדים ונוער, מעבירה סדנאות להורים, צוותי הוראה ועובדי מועצות אזוריות, ובעלת נסיון בבניית תפריטים וליווי הזנה בחדרי אוכל מוסדיים.
ליהי לויאן יפהתזונאיתתזונאית קלינית עם התמחות בגסטרו וגריאטריה, בעלת תואר ראשון מהמכללה האקדמית תל-חי. עובדת בין השאר בקופת חולים מכבי. אוהבת לבשל, לצלם, לגדל צמחי בית וחתולים. מתנדבת שנים במסגרות שונות, בהם בפרויקטים לקידום תזונה מקיימת.
טל פורתתזונאיתתזונאית קלינית ומדריכת הורים, בעלת תואר BSC בתזונה ממכללת תל חי, מנהלת את מכבי אקטיבי ברחובות, מרפאה רב תחומית בקופת חולים מכבי לטיפול בילדים ונוער עם עודף משקל. בעבר תזונאית אחראית מערך המזון במטבח ביה"ח וולפסון. מתמחה בין השאר בתזונת ילדים והשמנת יתר בקרב ילדים ונוער, מעבירה סדנאות להורים, צוותי הוראה ועובדי מועצות אזוריות, ובעלת נסיון בבניית תפריטים וליווי הזנה בחדרי אוכל מוסדיים.
הדס גולדוויץתזונאית ומרצה