-
מועצת ארגוני הנוער
-
תנועת הצופים
-
תוענת הנוער ה"מכבי הצעיר"
-
חוגי סיירות החברה להגנת הטבע -
המחנות העולים
-
נחל צופים
מפגשים לתנועות וארגוני נוער
לתנועות וארגוני הנוער נודעת חשיבות מרכזית בהובלת תהליכים של שינוי חברתי, חשיבה ביקורתית וחינוך לאקטיביזם. גם ובעיקר בהקשר של המשבר האקלימי והסביבתי כולנו רואים איך השינוי מתחיל מהנוער, אשר נלחם על העתיד שלו על כדור הארץ. על כן בנינו תוכנית ייחודית לתנועות הנוער, המאפשרת שיח מותאם גיל על נושאים של סביבה ומזון, והתמודדות עם אתגרים בתחום התזונה שפוגשים אותנו בשטח, תוך שימת דגש על הכשרת מדריכים ומדריכות צעירים ובוגרים, מתן כלים הדרכתיים וליווי תזונתי.
זכו לקיים מפגשים אצלנו
סוגי מפגשים והדרכות
הכשרות למדריכים.ות
מתחילים את השינוי בצלחת: על הקשר בין משבר האקלים, הארוחה הבאה והפעולה הקרובה.
במפגש סדנה חווייתית נעסוק בסוגיות הבוערות בנושא הקשר בין המזון שלנו למשבר האקלים, בירוא יערות, בזבוז וזיהום מים, הרס האוקיינוסים ועוד. נבין גם מדוע האו"ם קורא לצמצום צריכת הבשר כפעולה דחופה ומה אומר משרד הבריאות שלנו בנושא.
הכי חשוב: נחשוב יחד איך מדברים על כל זה עם חניכים בגילאים השונים והאם "להכנס להם לצלחת".
אורך המפגש 60-90 דקות ובמסגרתו יחולקו גם פעילויות ערכות פעילות לשימוש עם החניכים.
מפגשים לשכבה בוגרת (ז'-יב')
מתחילים את השינוי בצלחת: מפגש אחד, או סדרה של שני מפגשים (שבוע אחרי שבוע), כל מפגש 40-50 דקות, מומלץ במיוחד לפעולות שכב"ג, כאשר במפגש הראשון נעסוק בהשפעות הסביבתיות של המזון שלנו, המלצות התזונה העדכניות של משרד הבריאות, ודוגמאות למזון בריא, נגיש וטעים מהצומח. במפגש השני – מאסטר שף מהצומח: כל חניך יכין מראש מנה בריאה מהצומח מתוך חוברת מתכונים שתחולק בסוף המפגש הראשון. החניכים עורכים תחרות "מאסטר שף " לבחירת המנות האטרקטיביות ביותר, מנסחים רשימה של הרגלים חדשים שניתן לאמץ כדי לשלב יותר מזונות בריאים וידידותיים לסביבה ומקבלים מערך פעילות להעברה לשכבות הצעירות.
מפגש לשנת שירות / רכזי פעילות / בוגרים
מתחילים את השינוי בצלחת: על הקשר בין משבר האקלים, הארוחה הבאה והפעולה הקרובה. במפגש נעסוק בסוגיות הבוערות בנושא הקשר בין המזון שלנו למשבר האקלים, השריפות באמזונס, בזבוז וזיהום מים, הרס האוקיינוסים ועוד. במפגש נבין גם מדוע האו"ם קורא לצמצום צריכת הבשר כפעולה דחופה ומה אומר משרד הבריאות שלנו בנושא. והכי חשוב: נחשוב יחד איך כבוגרים בתנועה אפשר לחולל שינוי משמעותי יחד, איך מדברים על כל זה עם חניכים בגילאים השונים, איך יוצרים שיח ושותפות עם ההורים בנושא, מהו שבט/סניף/קן מקיים ומה כל זה אומר עבורנו כש"ש ומובילים בתנועה.
הרצאה לרכזי בריאות וסיוע בבניית תפריט מקיים לאירועים ולמפעלי הקיץ
על תזונה מקיימת לא רק מדברים, אלא קודם כל עושים. אירועים ומפעלי הקיץ מפגישים את תנועות הנוער עם אתגרים רבים, כיצד לתכנן תזונה מקיימת, בריאה, בעלות נמוכה ובהתאם להנחיות משרד הבריאות ומשרד החינוך, בשטח. בתנועות נוער רבות נהוג כבר מספר שנים "שני צמחוני" (שכמובן יכול להיות בכל יום אחר בשבוע) וזו דרך נפלאה להראות לחניכים שאפשר גם אחרת, כמה קל לעשות טוב לסביבה עם החלטה אחת שקיבלנו כשבט/סניף/קן. אנחנו כאן כדי לעזור לכם להוציא את החלום הזה לפועל גם אצלכם בתנועה, ולהרחיב אותו לימים נוספים בתנועות שהוא כבר מתקיים. מובן שבנוסף ליום צמחוני/טבעוני, חשוב לשלב מזונות בריאים מהצומח בכלל התפריט.
אנו מציעים הרצאה של תזונאית המתמחה בהזנה למוסדות לרכזי ורכזות בריאות ולצוותי המפעלים ופוסטרים בנושא תזונה בת קיימא לתלייה בחדרי האוכל.
המלצות
מפגשים לאנשי חינוך
מפגש הכנה לצוות ההוראה ומפגש חשיפה מקוון להורים שיתרמו ליצירת שפה משותפת ותמיכה קהילתית, ויכשירו את הצוות להמשיך את העיסוק בנושאים אלה.
מפגשים לתלמידים
סדרה של שני מפגשים ייחודיים לתלמידי ה'-יב', בהנחיית צוות המרצים שלנו, המעניקים לתלמידים חוויה מהנה, לצד ידע וכלים לחיים בריאים יותר.
